Svet 19.3.2023 6:00

Bob Dylan bo poleti odprl 50. jazz festival Umbrija

Perugia, 19. marca - Ameriški folk in rock pevec Bob Dylan se po petih letih vrača v Italijo, kjer bo imel poleti pet koncertov. Med drugim bo 7. julija odprl 50. jazz festival v Umbriji, so po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa nedavno sporočili organizatorji.

ZDA. Glasbenik Bob Dylan. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA.
Glasbenik Bob Dylan.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Legendarni ameriški kantavtor in Nobelov nagrajenec za književnost bo v okviru 50. jazz festivala Umbrija nastopil v Areni Santa Giuliana v Perugii in italijanskemu občinstvu prvič prestavil svoj najnovejši album Rough and Rowdy Ways. Ta je izšel junija 2020 in požel navdušenje kritikov in oboževalcev.

81-letni Dylan bo nastopil tudi na festivalu v toskanski Lucci. V Duluthu rojeni glasbenik, ki je že desetletja na turneji, bo 6. julija nastopil na trgu Piazza Napoleone v tem mestu na severu Toskane. Tudi tukaj naj bi po napovedih večinoma zaigral pesmi z novega albuma Rough And Rowdy Ways. Pred tem bo imel 3. in 4. julija koncert v milanskem Teatro degli Arcimboldi. 9. julija bo Dylan nastopil še v Sala Santa Cecilia rimskega Avditorija Parco della Musica.

V okviru 50. jazz festivala Umbrija, ki bo do 16. julija, bodo v Areni Santa Giuliana med drugim nastopili Stefano Bollani, Kyle Eastwood s skupino Eastwood Symphonic in Umbrijskim jazz orkestrom ter Herbie Hancock.