Slovenija 30.3.2023 7:00

V Ljubljani že 23. mednarodni klubski festival Orto fest

Ljubljana, 30. marca - V ljubljanskem Orto baru se nocoj začenja 23. mednarodni klubski festival Orto fest, ki je letos po navedbah organizatorjev še posebej pester. Nastopilo bo 20 domačih in 10 tujih glasbenih izvajalcev, in sicer tako številna zveneča tuja glasbena imena in uveljavljena imena slovenske glasbene scene kot številni mladi upi.

Ljubljana. Orto bar. Orto fest. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Orto bar. Orto fest.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Barvit in raznolikost letošnjega Orto festa je po besedah soorganizatorja festivala Andreje Ciuhe predvsem zasluga res bogate glasbene scene v Sloveniji.

Na letošnjem Orto festu bodo med drugim nastopili Big Foot Mama, Dan D, Koala Voice, Paraf, Grč, Crvena jabuka, Slon in Sadež, Elvis Jackson, Niet, Swallow The Sun, Avatarium in Metropolis.

Današnji otvoritveni koncert Big Foot Mama je že razprodan. Enako velja za njihov petkov koncert.

Orto fest bo potekal vse do konca aprila. Zaključni koncertni večer letošnjega 23. Orto festa bo 29. aprila z dvema slovenskima skupinama - indie rock zasedbo Regen in rock skupino Plateau.

Orto fest, ki je povsem neodvisen festival in je vsa leta obstal brez vseh subvencij in drugih finančnih pomoči, je namenjen vsem generacijam ljubiteljev kvalitetne glasbe. Specifičen je tudi zato, ker poteka skoraj nepretrgoma mesec dni.

Orto fest, največji klubski festival v Sloveniji, je v svoji zgodovini doslej gostil že skoraj 700 glasbenih skupin in izvajalcev.