Svet 12.4.2023 9:34

V Kinu Šiška ponovno The Tiger Lillies

Ljubljana, 12. aprila - V Kino Šiška se vračajo grammyjevski nominiranci The Tiger Lillies. Trojica, ki je že večkrat nastopila na tem prizorišču in ga tudi razprodala, bo po napovedih postregla s svojimi najslavnejšimi pesmimi in novimi presenečenji.

Ljubljana. Kino Šiška. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kino Šiška.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

"Leta 1989 ustanovljeni punk-kabarejski zabavljači so se tekom obstoja uveljavili kot ena najbolj posebnih in provokativnih zasedb dandanes, v svojo glasbo pa spretno vpeljujejo doživeto pripovedništvo in cirkuško razburljivosti," so zapisali v Kinu Šiška. Zasedbo je ustanovil Martyn Jacques, v njej pa sta trenutno še Adrian Stout in Budi Butenop.

Trio, prejemnik prestižne britanske gledališke nagrade olivier, je šišensko Katedralo že večkrat navdušil "s svojim sprevrženim smislom za humor in anarhično zmesjo berlinskega kabareja, opere in romske glasbe". Organizatorji so njihovo glasbo opisali kot mračno, raznoliko in prežeto tako s trenutki globoke žalosti kot neizmerne lepote.

V pesmih namreč govorijo o vseh temnih vidikih življenja, od drog in prostitucije do obupa in nasilja. Doslej so izdali 40 studijskih albumov, v zadnjih letih so se z njimi dotaknili tudi virusne epidemije.

Ob tokratnem obisku Ljubljane bodo obiskovalcem ponudili podroben pregled svojega preteklega dela. "Pri tem bodo njihovim najbolj znamenitim pesmim družbo delala nova presenečenja, vse seveda podano z dobršno mero značilne lilijevske izzivalnosti, pikrosti, brechtovske teatralnosti in sugestivnega hedonizma," so še napovedali organizatorji.