Svet 17.4.2023 5:30

Saint Laurent ustanavlja podjetje za filmsko produkcijo

Pariz, 17. aprila - Francoska luksuzna modna hiša Saint Laurent je nedavno sporočila, da ustanavlja filmsko produkcijsko podjetje, ki bo sodelovalo s slavnimi režiserji, kot so Pedro Almodovar, David Cronenberg in Paolo Sorrentino. Prvi film novega podjetja bo Almodovarjev kratki film Strange Way of Life (Čuden način življenja).

Almodovarjev "kvir vestern" z Ethanom Hawkom in Pedrom Pascalom v glavnih vlogah bo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP premierno prikazan maja na filmskem festivalu v Cannesu.

"Želim sodelovati z vsemi velikimi filmskimi talenti, ki so me v preteklih letih navdihovali, in jim ponuditi prostor," je v izjavi povedal kreativni direktor hiše Saint Laurentov Anthony Vaccarello. Ta je leta 2016 prevzel mesto prvega oblikovalca modne hiše, in bo tudi vodil kostumografijo novega filmskega podjetja.

Prav Vaccarello naj bi bil zaslužen za razcvet omenjene modne hiše, ki je lani ustvarila 3,3 milijarde evrov, kar je za tretjino več kot leta 2021. Iz modne hiše sicer niso sporočili, koliko denarja nameravajo nameniti za filmsko produkcijo.

So pa v modni hiši Saint Laurent, ki je del Keringa, multinacionalne korporacije s sedežem v Franciji, navedli, da bodo prva luksuzna modna hiša, ki bo v celoti financirala filme.

Kering na filmskem festivalu v francoskem mestu Cannes sponzorira program Women In Motion, v okviru katerega podeljuje nagrado, ki izpostavlja filmske ustvarjalke. Letošnja nagrajenka je Michelle Yeoh, ki je letos prejela oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Vsepovsod naenkrat.