Svet 1.5.2023 5:30

Vodenje mednarodnega literarnega festivala Berlin prevzema Lavinia Frey

Berlin, 1. maja - Po odstopu dolgoletnega direktorja Ulricha Schreiberja z današnjim dnem vodenje mednarodnega literarnega festivala Berlin - ILB prevzema kulturna menedžerka Lavinia Frey. Letošnji festival, ki bo potekal bo od 6. do 16. septembra, bo še temeljil na kuratorskem delu Schreiberja in njegove ekipe.

Fundacija Peter Weiss za umetnost in politiko bo skupaj z novim vodstvom novo kuratorsko usmeritev določila tekom leta, so sporočili s festivala.

Lavinia Frey je kulturna menedžerka, režiserka in dramaturginja. Sodelovala je v več mednarodnih projektih, osredotočenih na posredovanje umetnosti in kulture. Zaradi dobrega poznavanja literature in kultur različnih držav in celin ter izkušenj na področju kulturnega menedžmenta in organizacijskega razvoja je po mnenju organizatorjev sejma prava kandidatka za vodjo ILB.

"Navdušena sem, da bom postala del ekipe in bom ta priznani festival popeljala v novo obdobje," je povedala Frey. "Verjamem, da ima literatura edinstveno moč, da nas povezuje, navdihuje in bogati. Pri ILB želimo poudariti glasove tistih, ki so pogosto spregledani ter hkrati slaviti avtorje, ki že imajo pomembno vlogo v svetovni literaturi. Veselim se, da bomo skupaj z ekipo ustvarili nepozaben festival," je dodala.

Fundacija Peter Weiss za umetnost in politiko je organizator mednarodnega festivala, ki že leta velja za enega najpomembnejših kulturnih festivalov v svetovnem merilu. Festival vsako leto v Berlin pripelje številne avtorje in ljubitelje literature ter ponuja obsežen program branj, razprav, delavnic in predstav, ki naslavljajo najrazličnejše interese občinstva.