Slovenija 12.5.2023 8:00

Mi2 nocoj v Križankah na tisočem koncertnem nastopu

Ljubljana, 12. maja - Skupina Mi2 bo z nocojšnjim koncertom v ljubljanskih Križankah zabeležila svoj tisoči koncert pod tem imenom. Jubilejni nastop bodo tudi posneli in predvidoma jeseni izdali pri ZKP RTV Slovenija na vinilni plošči. Družbo jim bo delalo nekaj gostov.

Ljubljana. Nastop skupine Mi2. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Nastop skupine Mi2.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Svoj tisoči koncert so pri Mi2, kot pravijo, vzeli skrajno resno. To bo hkrati njihovi prvi samostojni koncert v ljubljanskem poletnem gledališču, medtem ko so na drugih večjih prizoriščih, kot sta Hala Tivoli in Cankarjev dom, že nastopili. V goste so povabili radgonskega glasbenika Leopolda I. in frontmana punk zasedbe Alo!Stari Tineta Matjašiča.

Član zasedbe Jernej Dirnbek je za STA pred kratkim napovedal, da bodo odigrali vse svoje najbolj poznane pesmi, predstavili tudi kaj redkeje slišanega in določen poudarek namenili zadnjemu albumu Črno na Belem, ki so ga po šestih letih studijskega premora izdali pred dvema letoma.

"Po drugi strani pa je bilo treba v ozir vzeti tudi obiskovalce koncerta, ki bodo naš program poslušali na nogah, katerih vzdržljivost ima tudi svoje meje. Rezultat vsega naštetega je kompakten koncertni program, na katerem ne bo manjkala skoraj nobena znana skladba, za intermezzo pa bodo tu kakšni redkeje slišani biseri, pa tudi akustični blok, ki bo ušesom omogočil malce predaha od sicer kar udarno zastavljenega programa," je povedal Dirnbek.

Koncert, ki je že razprodan, bodo posneli tako za namen predvajanja v programih RTV kot za izdajo novega koncertnega albuma.

Band iz Rogatca je poslušalce osvojil z besedili, začinjeni tudi s humorjem, iz katerih vejejo nostalgija po preteklih časih in spomini na izgubljene ljubezni. Med njihovimi uspešnicami so Teta Estera, Črtica, Zbudi me za 1. maj, Pojdi z menoj v toplice, Čista jeba in Čakal sn te ko kreten. Skupina je sicer vseskozi prisotna na koncertnih odrih po Sloveniji, kjer izvede do 50 koncertov na leto.