Slovenija 23.5.2023 10:00

V prepevanju Dneva ljubezni se bo združilo več krajev po Sloveniji

Ljubljana, 23. maja - Več krajev po Sloveniji se bo danes združilo v prepevanju pesmi Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Zamisel za združevanje prek pesmi je nastala pred 11 leti, letos pa bo po napovedih pobudnikov povezala kakšnih 30 krajev po državi.

Kot so sporočili pobudniki ideje, da 23. maj proslavijo kot dan ljubezni, se je tokrat prijavilo 30 lokacij, običajno pa njihovo število narase še tik pred zdajci.

Med večjimi dogodki so izpostavili koncert Osnovne šole Frana Kranjca v Celju, ki bo v glasbi povezal več kot 400 ljudi. V Ljubljani so se pobudi denimo odzvali v Društvu Šola zdravja v Šiški, v Mariboru pa v Večgeneracijskem centru in Dnevnem centru aktivnosti za starejše.

Pobudniki so pred 11 leti želeli, da se prebivalci 23. maja vsaj za trenutek povežejo in skupaj zapojejo Dan ljubezni skupine Pepel in kri, ki je postala himna ljubezni. Kot so zapisali, so verjeli, da se bo kasneje lažje pogovarjati, če se prej uglasijo.

Takrat je prepevalo več tisoč ljudi, igrale so različne zasedbe. Pobudi so se namreč odzvali tako posamezniki kot različne šole, skupine, pevski zbori in upokojenci, pa tudi Slovenci v tujini.