Slovenija 26.5.2023 6:00

Operne arije na prostem spet v mariborskem Mestnem parku

Maribor, 26. maja - Mariborska Operna noč se vrača na promenado Mestnega parka. Tam bodo Simfonični orkester, Zbor Opere in solisti Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor pod taktirko Simona Krečiča nocoj izvedli raznolik glasbeni program z odlomki iz različnih opernih uspešnic. Rdeča nit bodo napolitanske pesmi.

"Zelo smo veseli, da se vračamo v park. V programu vedno razkrijemo malo napovedi za naslednjo sezono, kar se bo zgodilo tudi letos, a ne v tolikšni meri kot prejšnja leta. Letos so glavna programska linija napolitanske pesmi. To so tiste pesmi, ki jih vsi poznamo, morda ne ravno po naslovu, a ko bomo slišali melodije, bomo vsi vedeli, za kaj gre," je povedal umetniški in glasbeni direktor mariborske Opere Krečič.

Prireditev, ki je za obiskovalce brezplačna, so zadnji dve leti prirejali na Glavnem trgu v središču mesta, saj je bila promenada v Mestnem parku v obnovi.

Eden od ciljev Operne noči, ki jo v Mariboru prirejajo osmo leto in je vedno množično obiskana, je promocija slovenske operne poustvarjalnosti in popularizacija opernega žarna in sorodnih glasbenih zvrsti. Na letošnjem koncertu s pričetkom ob 20.30 so na programu med drugim skladbe Gaetana Donizettija, Radovana Gobca, Antonina Dvoraka in Gioacchina Rossinija.

Sodelovali bodo solistke in solisti Sabina Cvilak, Rebeka Lokar, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt, Valentina Čuden, Irena Petkova, Martin Sušnik, Tim Ribič in Jaki Jurgec.

Kot je že v navadi, bo dopoldne v SNG Maribor predstavitev repertoarja sezone 2023/2024 Drame, Opere in Baleta.