Slovenija 20.6.2023 0:30

S Poletno nočjo, posvečeno Domicelju, se bo začel 71. Ljubljana Festival

Ljubljana, 20. junija - S tradicionalno prireditvijo RTV Slovenija Poletna noč se bo nocoj na Kongresnem trgu začel 71. Ljubljana festival. Gala koncert so posvetili avtorskemu opusu Tomaža Domicelja in ga poimenovali po njegovi skladbi Srečen dan. Njegove pesmi bodo izvedli številni pevski gosti ob spremljavi radijskih ansamblov pod taktirko Patrika Grebla.

Ljubljana. Logotip Festivala Ljubljana. Foto: Festival Ljubljana Arhiv Festival Ljubljana

Ljubljana.
Logotip Festivala Ljubljana.
Foto: Festival Ljubljana
Arhiv Festival Ljubljana

Kot so zapisali na festivalu, so za Domiceljevo ustvarjalnost značilne spevne melodije, za njegova besedila pa pronicljivost, angažiranost in humor. S tem preseneča že več kot 50 let in čeprav marsikatera njegova skladba ni bila nikoli na nobenem festivalu niti na kakršnikoli lestvici popularnosti, se je vseeno prijela in ostala do danes.

Med njimi so Slovenskega naroda sin, Banane, Življenje je lepo, Ko se zjutraj zbudiš, Ker te nima rad in druge. Na koncertu jih bo mogoče slišati 20, ki so jih aranžirali za izvedbo ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda ter Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija.

Kot pevci bodo nastopili Alenka Godec, Alfi Nipič, Anika Horvat, Damjana Golavšek, Dominik Kozarič, Gojmir Lešnjak - Gojc, Hamo, Helena Blagne, Jan Plestenjak, Lara Baruca, Marko Vozelj, Mitja Ferenc, Neisha, Nina Pušlar, Nina Strnad, Nuška Drašček, Saša Lešnjek, Simona Vodopivec Franko, Tinkara Kovač, Tokac in Tomi Meglič.