Svet 21.7.2023 5:30

V Bruslju ob koncu tedna brezplačen vstop v muzeje

Bruselj, 21. julija - V belgijski prestolnici Bruselj 11 tamkajšnjih zveznih muzejev od danes do nedelje v okviru praznovanja belgijskega državnega praznika, s katerim letos obeležujejo tudi 10. letnico vladavine belgijskega kralja Filipa, ponuja brezplačen vstop.

Belgija, Bruselj. Naravoslovni muzej kraljevega belgijskega inštituta za naravoslovne znanosti v Bruslju. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Belgija, Bruselj.
Naravoslovni muzej kraljevega belgijskega inštituta za naravoslovne znanosti v Bruslju.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Kot je ta teden napovedal belgijski državni sekretar za znanstveno politiko Thomas Dermine, bo med 21. do 23. julija brezplačen ogled stalnih zbirk muzejev, za katere je pristojen belgijski urad za znanstveno politiko, na spletni strani poroča belgijska medijska platforma v angleškem jeziku The Bulletin, ki že več kot 60 let skrbi za mednarodno skupnost v Belgiji.

"Kralja smo želeli počastiti ob 10. letnici njegove vladavine in se mu, pa tudi kraljici, zahvaliti za njuna vztrajna prizadevanja za promocijo zveznih muzejev," je glede brezplačnega vstopa v bruseljske muzeje ta konec tedna še povedal Dermine.

Med 11 muzeji, ki ponujajo prost vstop, so Kraljevi muzeji lepih umetnosti, Kraljevi muzeji umetnosti in zgodovine, Prirodoslovni muzej, Kraljevi muzej za Srednjo Afriko in Kraljeva knjižnica Belgije. Obiskovalcem svetujejo, naj na spletnih straneh posameznih muzejev preverijo odpiralni čas.