Svet 16.8.2023 6:00

Belgijska univerza: Učenje angleške literature s Taylor Swift

Gent, 16. avgusta - Študenti literature na belgijski univerzi v Gentu bodo lahko v okviru študija preučevali tudi besedila ameriške pevke Taylor Swift. "V prihodnjem semestru ponujamo predmet Literatura (verzija Taylor) za magistrske študente," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa nedavno pojasnila neimenovana tiskovna predstavnica univerze.

ZDA, New Jersey. Pevka Taylor Swift. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

ZDA, New Jersey.
Pevka Taylor Swift.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Predmet ponuja poglobljen vpogled v ključne teme, žanre in tehnike angleške literature skozi oči sodobne popularne glasbe, zlasti skozi delo Taylor Swift, ki se v svojem glasbenem ustvarjanju pogosto naveže na literarna besedila, piše v opisu predmeta, kjer so tudi navedli, da se njene pesmi med drugim navezujejo na Velikega Gatsbyja, Petra Pana, Alico v čudežni deželi ali Romea in Julijo.

"Poleg tega njeno raznoliko glasbeno delo vsebuje kalejdoskopsko paleto žanrov - tako glasbenih kot literarnih. Swift uporablja različne tekstovne tehnike, ki imajo stoletja stare korenine v angleški literaturi," še menijo v Gentu, kjer še izpostavljajo, da je predmet primeren tudi za tiste, ki niso oboževalci pevke ali ne poznajo njene glasbe.

"Cilj predmeta je kritično raziskati Swift kot umetnico in pisateljico. Poudarek predmeta pa je na angleški literaturi, Swift služi kot uvod in kontekstualizacija," so še dodali.