Slovenija 21.8.2023 9:56

Na Ljubljanskem gradu pet večerov stand up komedije

Ljubljana, 21. avgusta - Na Ljubljanskem gradu se nocoj začenja festival stand up komedije Panč. Festival bo v tokratni, že 16. izdaji vse do petka ponudil pet večerov smeha z 32 komiki, ki prihajajo iz 11 držav s treh celin. Kot posebne goste organizatorji Panča najavljajo imitatorja Klemena Slakonjo in Aleksandra Pozveka ter iluzionista Magic Aleksandra.

Ljubljana. Ljubljanski grad - grajsko dvorišče. Foto: Kaja Šoštarec/STA

Ljubljana.
Ljubljanski grad - grajsko dvorišče.
Foto: Kaja Šoštarec/STA

Na uvodnem večeru festivala, ki ga kurirata ustanovitelj Panča Andrej Težak Tešky in Maja Monrue, bo med drugim nastopil Rok Škrlep, znan kot voditelj televizijske oddaje Male sive celice, ki bo najavil prihajajočo samostojno predstavo Recept za srečo. Na prvem večeru bodo občinstvo zabavali še komiki Aleš Novak, Martina Ipša, Boštjan Gorenc - Pižama in kot gost Pozvek, sicer član ekipe Radio Ga Ga.

Na željo ljubiteljev zabavnih rim se po besedah organizatorjev na Panč vračata tudi UM&KUNA s svojo freestyle komedijo, ki bosta vsak večer poskrbela za predfestivalsko ogrevanje.

Torkov večer, ki so ga naslovili English Comedy Night, bo povezoval britanski komik Geoff Whiting, nastopilo pa bo šest komikov iz prav toliko držav. Na t. i. Črni sredi, ki jo bo povezoval Tešky, pa bodo nastopili Sašo Stare, Ajda Peternel, Marko Žerjal, Eldar, Alen Borišek in Magic Aleksander.

Na četrtkovem balkanskem večeru, ki ga bo povezovala hrvaška komičarka Marina Orsag, bo nastopilo pet stand up komikov iz širše regije, festival pa bodo v petek sklenili nastopi Admirja Baltića, Slakonje, Maje Monrue, Davida Gorinška, Tima Andrića, Alena Mastnaka in Marka Džamastagiča.

Panč velja za prvi festival stand up komedije v Sloveniji. Na noge sta ga postavila Tim Vodopivec in Tešky. Festival je prvič potekal leta 2008 na Ljubljanskem gradu, januarja 2010 pa je sočasno v Ljubljani in Mariboru prvič potekal še zimski Panč.