Svet 15.9.2023 6:00

Objavljen nov napovednik za Scorsesejev triler z Leonardom DiCapriom

Los Angeles, 15. septembra - Dober mesec pred kinematografsko premiero je izšel nov napovednik za film Killers of the Flower Moon, ki ponuja vpogled v težko pričakovano vestern dramo ameriškega režiserja Martina Scorseseja. Film temelji na resničnih dogodkih in se osredotoča na domorodce Osage, ki so bili žrtve zločina v Oklahomi v 20. letih minulega stoletja.

Nemčija, Berlin. Režiser Martin Scorsese. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Nemčija, Berlin.
Režiser Martin Scorsese.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Film pripoveduje o belopoltih Američanih, ki so sistematično pobijali pripadnike plemena Osage, potem ko so na njihovi zemlji odkrili nafto. Leonardo DiCaprio je v njem odigral moškega, ki je poročen s pripadnico plemena Osage, odigrala jo je Lily Gladstone, a mu njegov neusmiljeni stric v podobi Roberta De Nira podtakne zločine.

Napovednik, ki je izšel v sredo, se po poročanju nemške tiskovne agencije dpa osredotoča na zgodbo para, ki se sooča z izdajo, maščevanjem in nasilnim zločinom.

Kot predloga za filmsko produkcija je režiserju služila istoimenska knjiga novinarja Davida Granna o uradniku FBI, ki preiskuje serijo umorov. DiCaprio bi moral sprva igrati preiskovalca, potem pa je Scorsese dobil drugačno idejo. Skrbelo ga je, da snema film "o vseh belopoltih fantih" in da na problematiko gleda od zunaj, je povedal v intervjuju za revijo Time.

Skupaj s scenaristom filma Forrest Gump Ericom Rothom sta scenarij preoblikovala, DiCapriu dodelila vlogo moža pripadnice plemena Osage in večji poudarek namenila domorodni perspektivi.

Vestern dramo so premierno prikazali maja na filmskem festivalu v Cannesu. Kinematografska premiera je predvidena 20. oktobra.