Slovenija 15.9.2023 9:29

Z glasbo Boba Dylana v novo sezono jazz kluba na Ljubljanskem gradu

Ljubljana, 15. septembra - Ameriški glasbenik Michael Weiskopf bo z zasedbo The Complete Unknowns nocoj na Ljubljanskem gradu odprl novo sezono jazz kluba. Zasedba preigrava skladbe Boba Dylana iz različnih obdobij in po navedbah organizatorjev velja za osrednjo ameriško Tribute to Bob Dylan skupino. Jazz Club Ljubljanski grad bo s tem vstopil v svojo sedmo sezono.

ZDA. Glasbenik Bob Dylan. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA.
Glasbenik Bob Dylan.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Nova sezona Jazz Cluba Ljubljanski grad ponovno napoveduje raznolike koncertne večere v Skalni dvorani. Za zvoke jazza, soula, funka, rocka, bluesa, swinga, hip hopa bodo ob petkovih večerih poskrbeli priznani slovenski in tuji glasbeniki.

V tem mesecu bosta sledila še štajerski hip hoper Emkej s spremljevalno zasedbo in ganska glasbenica Wiyaala, ki se je povezala z nekaterimi najboljšimi glasbeniki slovenske glasbene scene.

Kot je za Delo povedal programski vodja kluba Igor Leonardi, so se glasbeni petki na Ljubljanskem gradu dobro prijeli, zadnje čase pa opažajo vse več turistov. Po njegovih besedah zvrsti, kot so blues, funk, soul, fusion in hip hop, sodijo v takšno klubsko okolje, saj v jazz klubih in festivalih po svetu že dolgo ne nastopajo samo jazzerji.

"To ni koncert in ni samo žur, ampak je nekaj vmes," je med drugim še povedal Leonardi in ocenil, da je vstopnina dostopna, tako da si vsakdo lahko privošči obisk.

V prvi polovici sezone se bo zvrstilo 17 koncertov, ki se bodo začenjali ob 20. uri. Do konca leta bodo med drugim sledili hrvaški kitarist Ratko Zjaca s svojim kvartetom, v Sloveniji živeča švedska pevka Marina Martensson z zasedbo SaGaDuDaB, skupini King Foo in Prismojeni profesorji bluesa, Peter Lovšin s skupino Skalarji, klavirski kantavtor Dominika Bagola z umetniškim imenom Balladero in eden najbolj uspešnih jazzovskih saksofonistov Igor Lumpert, ki živi v ZDA.

Na sporedu sta še dve domači zasedbi, ki preigravata skladbe drugih avtorjev: Marko Črnčec trio se posveča glasbi Mojmirja Sepeta, The Doors 2.0 pa legendarni rock zasedbi z Jimom Morrisonom na čelu.