Slovenija 19.9.2023 14:49

V Šolskem centru Celje predstavili mladinski celovečerec Šepet metulja

Celje, 19. septembra - Šolski center Celje je danes predstavil mladinski celovečerni film Šepet metulja. Zgodba pripoveduje o 17-letnem Janu, avtistu, ki je navdušen nad mehatroniko in se poteguje za podelitev mednarodne štipendije, pri tem pa naleti na številne ovire. Film prihaja 12. oktobra na redni spored kinov po vsej Sloveniji.

Film je nastal pod taktirko režiserja in scenarista Alena Pavšarja. V filmu je Jana upodobil Ali Ogrizek, ob njem pa so zaigrali še Ana Praznik, Mitja Ritlop, Brane Završan, Lara Kolar, Elyes Samba, Tina Gorenjak in Ranko Babič.

Najstniška romantična drama z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju, so film opisali v Šolskem centru Celje.

Protagonist je najstnik Jan, ki je avtist. Pridruži se razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco.

V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage, razred pa vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka.

Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.

V filmu je veliko glasbe skupine Bepop, posebno glasbeno poslastico, naslovno pesem pa so prispevali člani skupine Šank Rock, ki so skupaj z dekleti iz skupine Bepop ustvarili novo različico pesmi Metulj.