Svet 19.11.2023 5:30

Bradley Cooper se je za film o Bernsteinu šest let učil dirigiranja

Los Angeles, 19. novembra - Hollywoodski zvezdnik Bradley Cooper je povedal, da se je za vlogo dirigenta in skladatelja Leonarda Bernsteina šest let učil dirigiranja - za prizor, ki traja skoraj šest minut in pol. "Zaradi tega prizora sem bil zelo zaskrbljen," je po pisanju spletnega portala Indiewire povedal 48-letni igralec na projekciji filma Maestro v New Yorku.

Velika Britanija, London. Ameriški igralec Bradley Cooper. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Velika Britanija, London.
Ameriški igralec Bradley Cooper.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Cooper je pojasnil, da je film posnel skupaj z Londonskim simfoničnim orkestrom. "Snemali so me v živo, moral sem jim dirigirati. Šest let sem se učil, kako dirigirati šest minut in 21 sekund glasbe," je nemška tiskovna agencija dpa povzela poročanje portala Indiewire.

Po poročanju britanskega časnika The Guardian je londonski orkester pod Cooperjevim vodstvom zaigral Drugo simfonijo Gustava Mahlerja. Za to se je igralec moral naučiti ne le dirigiranja, temveč tudi vodenja orkestra v Bernsteinovem slogu.

Drama v Netflixovi produkciji pripoveduje o življenju ameriškega glasbenika Bernsteina (1918-1990), ki je med drugim napisal glasbo za muzikal Zgodba z zahodne strani. V filmu Carey Mulligan igra Bernsteinovo ženo.

Cooper je pri filmu prevzel tudi režijo ter sodeloval pri scenariju filma, podpisal pa se je tudi kot producent skupaj z Martinom Scorsesejem in Stevenom Spielbergom.