Svet 19.12.2023 5:30

Muti v svoji rodni Ravenni z Jesensko trilogijo

Ravenna, 19. decembra - Slavni dirigent Riccardo Muti je v svoji rodni Raveni na severu Italije pripravil Jesensko trilogijo. V tamkajšnjem gledališču Dante Alighieri so v tednu dni do sobote na programu opera Norma Vincenza Bellinija, Verdijev Nabucco in gala večer z Verdijevimi arijami. Jesenska trilogija bo izvedena v okviru Ravenskega festivala.

Avstrija, Dunaj. Priznani italijanski dirigent Riccardo Muti. Foto Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Avstrija, Dunaj.
Priznani italijanski dirigent Riccardo Muti.
Foto Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Na sobotnem gala večeru bodo nastopili ugledni interpreti Verdijevih del, kot so Ildar Abdrazakov, Rosa Feola, Juliana Grigorijan, Vittoria Magnarello in Luca Micheletti. Na programu so arije iz oper Moč usode, Macbeth, Otello, Trubadur, Simon Boccanegra in Don Carlos, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Muti v okviru Jesenske trilogije dirigira mladinskemu orkestru Luigi Cherubini in zboru Mestnega gledališča Piacenza. Normo z Monico Coneso v glavni vlogi, ki je bila na programu že minulo soboto, bodo izvedli še danes. V sredo je ponovno na programu Nabucco.

Muti je bil junija imenovan za dosmrtnega dirigenta Chicaškega simfoničnega orkestra. Maestro je svoje 13-letno vodenje Chicaškega simfoničnega orkestra zaključil s tremi koncerti. S tem se je uradno poslovil od orkestra.