Svet 28.1.2024 6:00

Colman Domingo v vlogi očeta v biografskem filmu o Michaelu Jacksonu

Los Angeles, 28. januarja - Igralska zasedba načrtovanega biografskega filma Michael o pop zvezdniku Michaelu Jacksonu se povečuje. V vlogi kontroverznega družinskega patriarha Joeja Jacksona bo zaigral ameriški igralec Colman Domingo, ki je v začetku tedna prejel nominacijo za oskarja za najboljšega igralca za film Rustin.

ZDA, Los Angeles. Ameriški filmski igralec Colman Domingo. Foto: Philip Romano/Wikipedia

ZDA, Los Angeles.
Ameriški filmski igralec Colman Domingo.
Foto: Philip Romano/Wikipedia

"Navdušen sem," je Domingo v petek zapisal na Instagramu. Po po pisanju nemške tiskovne agencije dpa je zapisal še, da ima srečo, da bo lahko upodobil tako kompleksen in kontroverzen lik, kot je Joe Jackson. Pohvalil je glavnega igralca Jafaarja Jacksona, sina Jermaina Jacksona in nečaka kralja popa, ki je umrl leta 2009. Med vajami je videl njegovo "neverjetno preobrazbo". "Njegov talent in utelešenje Michaelovega lika sta preprosto na drugi ravni," je bil navdušen Domingo.

Jafaar Jackson je prejšnji teden na Instagramu objavil prvo fotografijo, povezano s tem filmskim projektom. Na njej izvaja plesne gibe, na glavi ima črn klobuk, kakršnega je Michael Jackson nosil med turnejo Victory Tour leta 1984. Film, ki ga bo režiral Antoine Fuqua, naj bi v kinematografe prišel aprila 2025.

Joe Jackson, ki je umrl leta 2018 v 90. letu starosti, je imel enajst otrok. V 60. letih prejšnjega stoletja je ustanovil skupino Jackson Five. Oče in menedžer je veljal za gonilno silo uspeha kralja popa in njegovih sorojencev, vendar mu je nekaj otrok pozneje očitalo fizično ter psihično trpinčenje.