Slovenija 13.2.2024 14:00

Radio Si znova z glasbenim natečajem v podporo slovenskim izvajalcem

Maribor, 13. februarja - Radio Si je objavil javni natečaj za koncertni nastop in produkcijo novih skladb The Radio Si 2024 Standouts, s katerim želi vzpodbujati slovensko glasbeno sceno in produkcijo. Prijave zbirajo do vključno 3. aprila.

Z demo posnetkom še neobjavljene slovenske ali/in tujejezične skladbe se lahko prijavijo uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, ki želijo pridobiti možnost studijskega snemanja skladbe in koncertnega nastopa na Radio Si main stageu.

Prijavijo se lahko z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi le enega glasbenega inštrumenta. Vse podrobnosti razpisa in pogoji prijave so dostopni na povezavi sta.si/qljwXH.

Kot so še zapisali v službi za komuniciranje RTV Slovenija, je javni natečaj Radia Si že dobil pomembno mesto med slovenskimi glasbeni ustvarjalci, kar kaže velik odziv na prejšnje razpise med letoma 2021 in in 2023. Dodali so še, da se je na vsak razpis doslej prijavilo skoraj sto glasbenih izvajalcev.

Med zmagovalci preteklih let so Ditka, Fed Horses, Koala Voice, Pine Tree, WCKD Nation, Aka Neomi, Roosters Cocktail, Itch, Rumejts... "In prav skladbe, posnete v Studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor, so pomembno zaznamovale pretekla leta na številnih radijskih postajah," so še zapisali pri RTV Slovenija.

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je že od ustanovitve leta 1985 v prvi vrsti namenjen tujcem, ki v Sloveniji živijo, delajo, študirajo, tistim, ki prihajajo v Slovenijo na poslovni ali turistični obisk, in vse večjemu številu tujih voznikov, ki dnevno prečkajo Slovenijo.