Svet 19.2.2024 6:00

Avtor Ameriškega psiha Bret Easton Ellis tudi kot režiser

Pariz, 19. februarja - Ameriški pisatelj Bret Easton Ellis, znan po romanih, kot sta Ameriški psiho in Manj kot nič, se podaja v režiserske vode. Režiral bo grozljivko Relapse, kjer bo pred kamerami v glavni vlogi stal britanski igralec Joseph Quinn iz serije Čudne stvari, je sporočila francoska produkcijska hiša SND.

Francija, Pariz. Ameriški pisatelj Bret Easton Ellis, znan po romanih, kot sta Ameriški psiho in Manj kot nič. Foto: Mark Coggins/Wikipedia

Francija, Pariz.
Ameriški pisatelj Bret Easton Ellis, znan po romanih, kot sta Ameriški psiho in Manj kot nič.
Foto: Mark Coggins/Wikipedia

Ellis je v preteklosti poleg romanov pisal tudi scenarije - na primer za triler The Canyons. Film, ki ga bo režiral, bo govoril o mladeniču v Los Angelesu, ki je na zabavi priča strašni smrti in začasno odide na kliniko za zdravljenje odvisnosti, a ga tudi tam preganjajo blodnje, da ga obvladuje pošast.

Relapse je Bret Easton Ellis, kot so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili iz SND, opisal kot triler z liki, značilnimi za njegova dela - mladimi, lepimi in bogatimi. Prav tako naj bi šlo za oseben film, ki obravnava teme, kot so seks, droge in paranoja. Ob tem je Ellis pojasnil, da je sam odraščal ob kultnih grozljivkah iz 70. let minulega stoletja.

"Relapse združuje videz in občutek žanra grozljivk z Ellisovo edinstveno perspektivo," je o novem filmu povedal direktor prodaje SND Ramy Nahas in dodal, da gre v filmu za popolno mešanico tem, po katerih je znan prav Bret Easton Ellis.

Ellisovo najbolj znano knjižno delo je Ameriški psiho, ki govori o bankirju in sprevrženemu morilcu Patricku Batemanu. Leta 2000 je režiserka Mary Harron z glavnim igralcem Christianom Balom po romanu posnela istoimenski film. Celovečerne filme so posneli tudi še po nekaterih drugih Ellisovih romanih.