Svet 19.2.2024 5:30

Ridley Scott se dogovarja za režijo filma o Bee Gees

Los Angeles, 19. februarja - Z oskarjem nagrajeni režiser Ridley Scott se z družbo Paramount dogovarja, da bi stopil za kamero filma o avstralsko-britanski skupini Bee Gees, ki je obveljala za eno najvplivnejših zasedb v zgodovini popularne glasbe. Projekt zaenkrat še nima naslova, o tem, da bi ga lahko režiral Scott, pa je poročalo več ameriških medijev.

Kanada, Toronto. Filmski festival v Torontu. Režiser Ridley Scott s soprogo. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kanada, Toronto.
Filmski festival v Torontu.
Režiser Ridley Scott s soprogo.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Med izvršnimi producenti filma je tudi Barry Gibb, edini še živeči od treh bratov, ki so sestavljali skupino. Maurice je umrl leta 2003 in leta 2012 njegov dvojček Robin. Paramount bo skrbel tudi za distribucijo filma, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Film bo po scenariju, ki ga je napisal John Logan, znan po Gladiatorju, spremljal življenje in kariero bratov Gibb po njihovi prvi uspešnici How Can You Mend a Broken Heart. Skupina je prispevala tudi glasbo za film iz leta 1977 Vročica sobotne noči, v katerem je glavno vlogo odigral John Travolta. Poleg mednarodnega uspeha filma je filmska glasba postala eden najbolje prodajanih albumov vseh časov.

Prvi igrani dokumentarni film o bratih Gibb je nastal leta 2020. Film z naslovom The Bee Gees: How Can You Mend A Broken Heart v režiji Franka Marshalla so predvajali na festivalu Telluride v ZDA in na pretočnih platformah.