Svet 20.2.2024 6:00

Johnny Depp v Torinu na snemanju biografskega filma o Amedeu Modiglianiju

Torino, 20. februarja - Hollywoodska ikona Johnny Depp je v ponedeljek prispel v Torino na severu Italije, kjer bodo snemali nekaj prizorov filma Modi, drugega celovečernega filma, pod režijo katerega se podpisuje igralec. Modi govori o življenju italijanskega slikarja Amedea Modiglianija iz zgodnjega 20. stoletja, ki je ustvarjal predvsem v Parizu.

Velika Britanija, cerkev Mary's of the Rosary. Ameriški igralec Johnny Depp. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Velika Britanija, cerkev Mary's of the Rosary.
Ameriški igralec Johnny Depp.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Modiglianija v filmu upodablja italijanski igralec Riccardo Scamarcio, sicer pa v filmu igrajo še Al Pacino, Stephen Graham, Luisi Ranieri in Sally Phillips.

"Ponosen sem, da lahko v Torino pripeljem mednarodno zvezdo takšnega kalibra, kot je Johnny Depp, s katerim smo v zadnjih letih pogosto sodelovali, na primer v animirani seriji Puffins in v filmu V pričakovanju Barbarov," je po poročanju italijanskih medijev povedal ustanovitelj Toskanskih filmskih studiev Andrea Iervolino.

Modi je drugi celovečerec, ki ga režira danes 60-letni Depp. Prvič se je v vlogi režiserja ameriški igralec preizkusil pri filmu The Brave iz leta 1997, v katerem je ob Marlonu Brandu tudi zaigral. Tega leta je Depp ob danes 83-letnem Pacinu zaigral tudi v kultni mafijski klasiki Donnie Brasco.

V Torinu bo imel Depp poleg režije po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa morda tudi čas, da bo obiskal tamkajšnji Narodni filmski muzej in si ogledal razstavo o Timu Burtonu, režiserju, s katerim je Depp kot igralec sodeloval pri številnih filmih, vključno pri svoji prvi uspešnici Edvard Škarjeroki.

Depp je v Torino prispel s svojim zasebnim letalom. Zaenkrat še ni znano, koliko časa bo ostal v mestu.