Slovenija 1.3.2024 0:30

Začetek Fabule z gostom Polom Guaschem

Ljubljana, 1. marca - Z literarnim večerom z avtorjem Polom Guaschem se bo drevi v Cankarjevem domu uradno začel 21. festival Fabula. Katalonski literat, ki se bo predstavil z romanom Napalm v srcu, je prvi gost v sklopu festivalskega programa Fabula Hub, v sklopu katerega gostijo mlada, perspektivna evropska literarna imena.

Ljubljana. Knjige, festival Fabula, branje, literatura. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Knjige, festival Fabula, branje, literatura.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Nocojšnjemu dogodku v sklopu Fabule, ki bo vse do 22. marca pod okriljem Beletrine v koprodukciji s Cankarjevim domom in več partnerji na različnih prizoriščih ponudila niz dogodkov pod sloganom Kar nas oblikuje, bo sledil Fabulin literarni večer z gostjo Lucie Faulerovo, ki bo predstavila knjigo Objela me bo smrt.

Pozneje bodo gostili še Mileno Marković z delom Otroci, literatko Marijo Stepanovo s knjigo Z one strani, Kapko Kasabovo, ki se bo predstavila z romanom Meja, ter Georgija Gospodinova s knjigo Časovno zaklonišče.

Poleg osrednjega napovedujejo še bogat spremljevalni program, ki zajema več projektov z različnih področij. Ta obljublja vse od otroškega in mladinskega programa, sodelovanja s slovenskimi založniki in knjigarnami, žanrsko prepletanje med literaturo in gledališčem, do projektov vzpostavljanja festivala kot inkubatorja novih literarnih idej ter prihodnjih literarnih usmeritev.

Večina festivalskih dogodkov je brezplačnih.