Svet 5.3.2024 10:27

Fotografinja Ana Skobe zmagala na Sonyjevem natečaju

London, 5. marca - Fotografinja Ana Skobe je s fotografijo Času izvzet (Falling out of time) zmagala na Sonyjevem fotografskem natečaju v kategoriji nacionalnih in regijskih nagrad. Zmagovalce iz več kot 50 držav so razglasili nedavno, razstava njihovih del pa je napovedana med 19. aprilom in 6. majem v Somerset House v Londonu.

Ljubljana. Fotografinja Ana Skobe je s fotografijo Času izvzet (Falling out of time) zmagala na Sonyjevem fotografskem natečaju v kategoriji nacionalnih in regijskih nagrad. Nagrajena fotografija Času izvzet. Foto: Ana Skobe

Ljubljana.
Fotografinja Ana Skobe je s fotografijo Času izvzet (Falling out of time) zmagala na Sonyjevem fotografskem natečaju v kategoriji nacionalnih in regijskih nagrad.
Nagrajena fotografija Času izvzet.
Foto: Ana Skobe

Ljubljana. Fotografinja Ana Skobe je s fotografijo Času izvzet (Falling out of time) zmagala na Sonyjevem fotografskem natečaju v kategoriji nacionalnih in regijskih nagrad. Foto: Ana Skobe

Ljubljana.
Fotografinja Ana Skobe je s fotografijo Času izvzet (Falling out of time) zmagala na Sonyjevem fotografskem natečaju v kategoriji nacionalnih in regijskih nagrad.
Foto: Ana Skobe

Arhitekturna fotografinja je na svojem posnetku zajela mogočen svetilnik v mehki večerni svetlobi. "Svetilnik se dviga v jasno nebo, njegova izčiščena oblika pa nas presune v kontrastu z obalno pokrajino. Na njegovem vznožju je figura - razmišljujoča oseba, ki zre v prostranstvo oceana pred seboj. Sopostavitev samotne silhuete z neskončnim obzorjem ustvari trenutek refleksije, brezčasja in povezave s prostranostjo oceana," so zapisali o njeni fotografiji.

Ana Skobe je ob tem povedala, da je počaščena, da so njeno delo prepoznali med toliko nadarjenimi fotografi z vsega sveta, so sporočili iz Marketing Magazina.

Nacionalni in regionalni program nagrad je del mednarodnega fotografskega natečaja Sony World Photography Awards pri Svetovni fotografski organizaciji. Namenjen je podpori lokalnim fotografskim skupnostim po svetu.

Za leto 2024 so na njem sodelovali fotografi iz 54 držav. Na evropski ravni so tekmovalce razdelili na štiri regije, Ana Skobe pa je s posnetkom Času izvzet žirijo najbolj prepričala v regiji Hrvaška, Slovenija, Srbija, Črna gora, Kosovo ter Bosna in Hercegovina. Vsi nacionalni in regionalni zmagovalci prejmejo Sonyjevo opremo ter bodo predstavljeni na razstavi in v knjigi natečaja.

Na tekmovanje je sicer prispelo več kot 395.000 fotografij iz več kot 220 držav. Zmagovalce ostalih kategorij bodo razglasili 18. aprila in bodo prav tako vključeni na razstavi v Londonu, piše na uradni spletni strani.