Svet 27.3.2024 5:30

Konec Madonnine svetovne turneje na sloviti Copacabani

Rio de Janeiro, 27. marca - Ameriška glasbena superzvednica Madonna bo svojo turnejo Celebration končala 4. maja z brezplačnim mega koncertom na sloviti plaži Copacabana v brazilskem Riu de Janeiru. Kot je pevka objavila na svoji strani, bo to njen "največji nastop doslej", koncert pa zahvala njenim oboževalcem po vsem svetu in praznovanje njene glasbe.

ZDA, Los Angeles. Ameriška pop pevka Madonna Ciccone. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Ameriška pop pevka Madonna Ciccone.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Koncert 4. maja bo njen edini nastop v Južni Ameriki v okviru turneje Celebration. Ta jo je doslej popeljala v več kot deset držav in je namenjena počastitvi njene 40-letne glasbene kariere.

Po napovedih organizatorjev bo Madonnin koncert podoben silvestrovanjem, ki ob prihodu novega leta tradicionalno potekajo na plažah Ria de Janeira, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na Copacabani je med drugim leta 2006 nastopila prav tako slavna glasbena skupina Rolling Stones. Po takratnih ocenah je koncert privabil med 1,2 milijona in 1,5 milijona obiskovalcev.

Danes 65 let stara Madonna, znana po uspešnicah, kot sta Like a Virgin in Material Girl, je nazadnje nastopil v Braziliji leta 2012. Pevka trenutno v okviru turneja Celebration nastopa v Severni Ameriki. Pred majskim koncertom v Braziliji ima v aprilu med drugim napovedane tri koncerte v Miamiju ter pet v Ciuddadu de Mexicu.

Madonna, ki je v svoji bogati glasbeni karieri med drugim osvojila sedem grammyjev in prodala več kot 300 milijonov plošč po vsem svetu, se je v preteklih letih lotila tudi igranja, filmske režije in različnih poslovnih podvigov.