Svet 4.4.2024 10:00

Festival v Cannesu bo odprla komedija Quentina Dupieuxa

Cannes, 4. aprila - Letošnji festival v Cannesu bo 14. maja odprla komedija Le Deuxieme Acte (Drugo dejanje) francoskega režiserja Quentina Dupieuxa. V glavni vlogi filma, ki ga bodo prikazali v netekmovalnem delu festivala, bo nastopila Lea Seydoux. Celoten seznam filmov 77. izdaje prestižnega festivala bodo objavili 11. aprila, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Francija, Cannes. Mednarodni filmski festival v Cannesu. Foto: Xinhua/STA Arhiv STA

Francija, Cannes.
Mednarodni filmski festival v Cannesu.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

V najnovejšem filmu priznanega francoskega režiserja, ki se je uveljavil kot zvezdnik absurdnih komedij, bosta nastopili še dve veliki imeni francoskega filma, Vincent Lindon in Louis Garrel, so zapisali pri AFP. Obenem so spomnili, da je 49-letni režiser, ki se je v 17 letih podpisal pod režijo 13 filmov, v svetu bolj znan kot zvezdnik elektronske glasbe pod imenom Mr. Oizo.

Za otvoritveni film festivala, ki bo letos potekal med 14. in 25. majem, so, kot že nekaj zadnjih let, izbrali francoski film, ki bo hkrati predvajan po vsej Franciji.

Letos bo žiriji za filme, ki se bodo potegovali za glavno festivalsko nagrado, zlato palmo, predsedovala režiserka Greta Gerwig.

Na festivalu naj bi po pisanju AFP svetovno premiero doživel zadnji del postapokaliptične franšize Pobesnelega Maksa v režiji Georga Millerja tokrat z naslovom Furiosa, ki ga bodo predvajali zunaj konkurence. Po neuradnih informacijah AFP pa naj bi se v Cannes vrnil režiser Botra Francis Ford Coppola s svojim dolgo pričakovanim epom Megalopolis z Adamom Driverjem v glavni vlogi. Na festivalu pa naj bi prikazali tudi najnovejši skupni projekt Emme Stone in režiserja Yorgosa Lanthimosa Kinds of Kindness.