Slovenija 15.4.2024 11:03

Začenja se spomladanska akcija muzejev #naprejvpreteklost

Ljubljana, 15. aprila - Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije znova organizirata spletno akcijo #naprejvpreteklost. V akciji, ki se začenja danes, sodeluje več kot 60 slovenskih muzejev in galerij, ki bodo z objavami na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih javnosti približali dediščino, ki jo hranijo.

Kot so zapisali v Skupnosti muzejev Slovenije, so muzeji prostori dialoga, druženja, uživanja, sprememb, srečevanja, kritičnega razmišljanja, sprejemanja, raziskovanja, iskanja, učenja. Kot prostori učenja pomembno sodelujejo pri oblikovanju in ustvarjanju trajnostnih prihodnosti, pripomorejo k odkrivanju in razumevanju kulturne dediščine, osveščanju in razvoju družbe.

Tokratna akcija ob pomladnem duhu, ki bo potekala do 21. aprila, je tako posvečena učenju, številne objave muzejev pa naj ob tem tudi navdihujejo nove ideje ter vabijo k obisku, so dodali.

Spletno akcijo #naprejvpreteklost Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije organizirata dvakrat letno.