Slovenija 24.4.2024 16:37

Kranjski igralski filmski festival Krafft letos med 15. in 22. junijem

Kranj, 24. aprila - Glavni selektor letošnjega, 4. Kranjskega igralskega filmskega festivala Krafft bo turški igralec Taner Rumeli. Festival bo tudi letos potekal junija, in sicer od 15. in 22. junija, so danes sporočili organizatorji ter dodali, da bo Kranj znova gostil filme, strokovni program in družabne dogodke, ki izpostavljajo pomen odlične filmske igre.

Kot obljubljajo organizatorji, bo na festivalu prikazan jagodni izbor filmov, ki izstopajo zaradi dovršenih igralskih stvaritev. Deset filmov v tekmovalnem programu se bo ponovno potegovalo za nagrado zlato jabolko. Glavni selektor, uveljavljeni turški gledališki, filmski in televizijski igralec Rumeli je slovenskemu občinstvu znan po vlogah v serijah Ne izpusti me, Svojeglava ljubezen, Ljubezenska past in Oče.

Na odprtju festivala bodo podeljene tudi stanovske nagrade Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev za najboljše igralske dosežke slovenskih igralcev. Poleg tekmovalnega programa bo festival v Kranj znova pripeljal tudi spremljevalne celovečerne, kratke igrane in študentske igrane filme, med njimi s študentskim oskarjem nagrajeni film Resnica, v katerem je glavno vlogo odigrala domača igralka Nika Rozman.

Na festivalu, ki nastaja v koprodukciji Filmskega društva Krafft in Prešernovega gledališča Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj, si je lansko leto celovečerce ogledalo več kot 1300 gledalcev, kar je največ doslej. Dobro so bili obiskani tudi dogodki v strokovnem programu, ki je primarno namenjen igralcem. Okroglih miz, delavnic in tečajev se je udeležilo več kot 100 udeležencev, so sporočili organizatorji.