Slovenija 12.5.2024 7:00

V parku Zvezda danes 9. knjižni Sejem na zraku

Ljubljana, 12. maja - V parku Zvezda bo danes cel dan potekal 9. knjižni Sejem na zraku, na katerem letos sodeluje več kot 60 založb. Poleg stojnic s knjigami bo obiskovalce vabil tudi sejemski oder, na katerem se bodo zvrstili branja in pogovori o knjigah ter uvodni in zaključni koncert. Če bo napovedan celodnevni dež, sejma ne bo.

Ljubljana, Park Zvezda. Odprtje Sejma na zraku, ki ga pripravlja Založba sanje. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana, Park Zvezda.
Odprtje Sejma na zraku, ki ga pripravlja Založba sanje.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Sodelujoče založbe so za sejem pripravile poseben izbor knjig s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Založniki bodo tudi prisotni na svojih stojnicah ter na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig. Ob njihovih stojnicah bodo tudi potekala podpisovanja avtorjev in avtoric.

Sejem se bo začel nekaj pred 10. uro z uvodnim pozdravom vodje oddelka za kulturo MOL Mateje Demšič. Sledil bo jutranji koncert kantavtorja, pripovedovalca in pesnika Tomaža Hostnika z bendom. Na sejemskem odru se bodo nato do večera zvrstili številni dogodki. Za tuje obiskovalce bodo na eni izmed stojnic ponujali nabor prevodne literature slovenskih avtorjev.

Letošnji knjižni Sejem na zraku se bo končal s koncertom mlade kantavtorice Kiki, ki bo tokrat nastopila z bendom. Njena glasba na presečišču sanjavega popa, folka in elektronike, razgrinja mehke zvočne kulise, ki v občasno temačnih zvočnih gubah razkrivajo nežno, a samosvojo lepoto milozvočnih harmonij, so zapisali organizatorji.

Knjižni Sejem na zraku v parku Zvezda v deveti izvedbi organizirajo v pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature, v sodelovanju s skupnostjo založnikov.