Svet 25.5.2024 6:00

Steven Spielberg v nov projekt s scenaristom Davidom Koeppom

Los Angeles, 25. maja - Sloviti režiser Steven Spielberg bo v prihodnje moči združil z nič manj priznanim scenaristom Davidom Koeppom, s katerim sta že sodelovala pri uspešnicah, kot so Jurski park, Indiana Jones in Vojna svetov. Tokrat pripravljata filmsko zgodbo o NLP, ki bo po pisanju filmske revije Variety na filmska platna prišla maja prihodnje leto.

Nemčija. Ameriški režiser Steven Spielberg. Foto dpa/STA Arhiv dpa/STA

Nemčija.
Ameriški režiser Steven Spielberg.
Foto dpa/STA
Arhiv dpa/STA

O filmskem projektu trenutno še ni dosti znanega. Po pisanju Variety naj bi film, ki ima predvideno premiero v kinematografih 15. maja 2026, snemali tudi pod okriljem studia Universal Pictures. Film zaenkrat še nima naslova, je pa Variety že pisal, da Spielberg pripravlja filmsko zgodbo o neznanem letečem predmetu. Film bo producirala Kristie Macosko Krieger.

Kot so spomnili pri Variety, Spielberg trenutno velja za najuspešnejšega hollywoodskega filmskega ustvarjalca, saj je poleg franšiz Indiana Jones in Jurski park posnel tudi uspešnice, kot sta Žrelo in E.T.

Leta 2002 je za Universal režiral film Fabelmanovi. Filmska zgodba, ki jo je navdihnilo njegovo lastno otroštvo, spremlja s filmom obsedenega najstnika, ki odrašča v Arizoni in severni Kaliforniji. Čeprav je film prejel več nominacij za oskarja, ni obveljal za kinematografsko uspešnico, še piše Variety.