Svet 31.5.2024 6:00

Italija na FKS z več kot sto avtorji in številnimi koncerti

Frankfurt, 31. maja - Italija, ki je letošnja častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma (FKS), je na novinarski konferenci ta teden razkrila, da bo na sejmu predstavila več kot sto svojih avtorjev in avtoric, med katerimi so Nicola Lagioia, Francesca Melandri, Carlo Rovelli in Igiaba Scego. Na programu častnega gostovanja so tudi številni koncerti.

Nemčija, Frankfurt. Mednarodni knjižni sejem v Frankfurtu. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Nemčija, Frankfurt.
Mednarodni knjižni sejem v Frankfurtu.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Italijanski paviljon je zasnovan tako, da spominja na italijansko piazzo, na katero bodo vabili sejemske obiskovalce, so zapisali v sporočilu za javnost FKS.

Direktor FKS Juergen Boos je ob predstavitvi programa Italije na sejmu navedel, da je v nemščini po letu 2018, ko je bila podpisana pogodba o častnem gostovanju Italije, izšlo že več kot 150 novih italijanskih del, seznam pa se še podaljšuje.

Kot je še dodal, številni založniki izkoristijo nastop častne gostje kot priložnost, da svoje avtorje povabijo v Frankfurt, kjer se obiskovalci letošnjega sejma lahko veselijo raznolikih in številnih mladih literarnih glasov iz Italije.

Letošnji FKS bo potekal od 16. do 20. oktobra.

Lani je bila častna gostja Slovenija. Predstavila se je z geslom Satovje besed, v ospredju pa sta bili poezija in filozofija. Med drugim je Slovenija na sejmu predstavila ljubljanski manifest o poglobljenem branju.