Svet 3.7.2024 5:30

Za začetek letošnjega beneškega filmskega festivala nadaljevanje Burtonovega Beetlejuicea

Benetke, 3. julija - Letošnji mednarodni filmski festival v Benetkah se bo začel s premiero nadaljevanja filma v režiji Tima Burtona iz leta 1988 Beetlejuice, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v začetku tedna sporočili organizatorji. V glavni vlogi demona, ki pustoši za sabo, je ponovno zaigral Michael Keaton.

Italija, Benetke. Mednarodni filmski festival v Benetkah. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Italija, Benetke.
Mednarodni filmski festival v Benetkah.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Poleg njega sta v nadaljevanju filma ponovno zaigrali tudi Catherine O'Hara in Winona Ryder. V filmu med drugim igrajo še Justin Theroux, Monica Bellucci in Willem Dafoe.

Film z naslovom Beetlejuice Beetlejuice bodo na filmskem festivalu v Benetkah, ki bo potekal od 28. avgusta do 7. septembra, prikazali izven tekmovalnega programa.

Nadaljevanje znanstvenofantastične komedije na filmske platna prihaja 36 let po prvem delu, ki je pomagal utrditi sloves danes 72-letna Burtona kot režiserskega mojstra edinstvenih in nenavadnih fantazijskih filmov, zaznamovanih z vizualnimi učinki in gotsko grozo.

"Beetlejuice Beetlejuice je težko pričakovana vrnitev enega najbolj ikoničnih likov iz filmografije Tima Burtona," je ob napovedi premiere povedal direktor beneškega festivala Alberto Barbera. Režiserja Burtona je označil za "enega najzanimivejših avtorjev svojega časa", nadaljevanje filma pa za "presenetljiv rezultat ustvarjalne domišljije".

Burtonova tri desetletja dolga filmska kariera vključuje filme, kot so Edward Škarjeroki iz leta 1990, Mora pred božičem (1993) in Alica se vrne v čudežno deželo z letnico 2010.