Svet 8.7.2024 6:00

Na letošnjem Berlinskem literarnem festivalu avtorji iz 50 držav

Berlin, 8. julija - Na letošnjem 24. Berlinskem literarnem festivalu, ki bo potekal od 5. do 14. septembra pod geslom Čudni novi svet, bo sodelovalo približno 150 avtorjev iz 50 držav. Program festivala med drugim obsega 23 predstavitev knjig.

Kurator festivala je nigerijski književnik Helon Habila, ki živi v ZDA. Moto letošnjega literarnega festivala po njegovem odraža duh sedanjega časa, ki je razpet med pandemijo, vojnami in podnebnimi spremembami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med avtorji, ki jih pričakujejo v Berlinu, so Rachel Cusk, Olivia Laing, Mithu Sanyal, Elif Shafak, Aleida Assmann, Ben Okri in Paul Lynch.

Ekipa okoli direktorice festivala Lavinie Frey je poudarila pet osrednjih točk letošnjega programa s temami, kot so kolektivne travme in izkušnje nasilja, Izrael, Palestina in Nemčija, LGBTIQ+, okolje in podnebje ter svoboda in človekove pravice.

Program festivala, namenjen mladim, bodo zaradi počitnic zamaknili na čas med 9. in 18. september. Delavnice v okviru tega programa bodo prvič brezplačne, vsi udeleženci pa bodo v dar prejeli tudi knjigo.