Slovenija 5.8.2024 6:00

Ritmi punk rocka tudi letos na sotočju Tolminke in Soče

Tolmin, 5. avgusta - Na sotočje Tolminke in Soče letos ponovno prihaja Punk Rock Holiday festival. Glasbeno dogajanje z ogrevalnimi nastopi se bo začelo že danes, sicer pa bo festival potekal do petka. Na dveh festivalskih odrih, glavnem odru in odru pri plaži, se tradicionalno predstavijo znane glasbene skupine iz vsega sveta, ki igrajo punk rock.

Tolmin. Festival Punk Rock Holiday. Foto: Matic Stojkovič/STA Arhiv STA

Tolmin.
Festival Punk Rock Holiday.
Foto: Matic Stojkovič/STA
Arhiv STA

Vstopnice za festival so po besedah organizatorja festivalov Andrej Sevška že razprodane. Je pa število obiskovalcev festivala v skladu z aktualno občinsko ureditvijo omenjeno na 5000.

Letos bo na tolminskem festivalu Punk Rock Holidaj nastopilo okoli 60 skupin iz vsega sveta, med drugim tudi dve iz Južne Afrike. Na glavnem festivalskem odru bo večina nastopajočih iz Amerike, na odru pri plaži iz vse Evrope, je še povedal Sevšek.

Med vrhunce letošnjega festivala je Sevšek med drugim uvrstil že nocojšnji koncert punk rock skupin Rise Against in Descedents. Eden od vrhuncev bo tudi koncert Alcaline tria, ki je na programu zadnji petkov festivalski dan. Tako trio kot Rise Against tokrat prvič nastopata v Sloveniji.

Na glavnem odru bodo na letošnjem Punk Rock Holiday festivalu, kjer med obiskovalci prevladujejo tujci, med drugim nastopili še Flogging Molly, Less Than Jake, H20.

Po besedah Sevška kar 98 odstotkov obiskovalcev prihaja iz tujine. Predvsem njim bo v pomoč posebna festivalska aplikacija, ki prinaša podroben vpogled v koncertno dogajanje, ponuja navigacijsko pomoč ter obenem omogoča komunikacijo med obiskovalci festivala.

Prvi Punk Rock Holiday festival je bil leta 2011.