Slovenija 9.8.2024 5:00

V Celju se danes pričenja festival stare glasbe Seviqc

Celje, 9. avgusta - V Celju se danes pričenja uveljavljen festival stare glasbe Seviqc, ki bo eden od programskih vrhuncev letošnjega Poletja v Celju. Na festivalu, ki bo potekal do 23. avgusta, bodo izvedli osem koncertov. Potekali bodo v stolni cerkvi svetega Danijela, Stari grofiji, Narodnem domu in glasbeni šoli, stebrih kulturne dediščine v Celju.

Brežice. Festival stare glasbe Seviqc Brežice. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Brežice.
Festival stare glasbe Seviqc Brežice.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Festival, ki ga Celje gosti prvič, bosta nocoj v stolni cerkvi svetega Danijela odprli violinistka Adriana Alcaide in čembalistka Ana Marija Krajnc, ki bosta na tem prizorišču 23. avgusta izvedli tudi sklepni koncert, so sporočili s celjske občine.

V Stari grofiji bodo v sklopu festivala potekali trije dogodki, in sicer 13. avgusta koncert Ensemble Bastion, 19. avgusta bo nastopil Richard Boothby, 21. avgusta pa bodo lahko obiskovalci prisluhnili koncertu The Legacy of Bach, ki je posvečen mojstrskemu skladatelju Johannu Sebastianu Bachu.

V Glasbeni šoli Celje bo 11. avgusta na sporedu predstava OperArije, v Narodnem domu pa se bo 17. avgusta predstavil ansambel Baroque Arabesque in predzadnji dan festivala, 22. avgusta, še ansambel Capilla del Sol. Vsi koncerti bodo imeli tudi t.i. festivalski predtakt, novost letošnjega festivala pa je Seviqc Camp - odprta vaja umetnikov, ki bodo nastopili v Celju.