Svet 27.8.2024 10:26

Oasis napovedali ponovno združitev za svetovno turnejo

London, 27. avgusta - Britanska rock skupina Oasis je napovedala ponovno združitev za svetovno turnejo, ki se bo začela prihodnje leto v Veliki Britaniji. S tem se je končal 15 let trajajoči spor med bratoma Liamom in Noelom Gallagherjem. Na omrežju X je skupina objavila, da bo koncertirala v Cardiffu, Manchestru, Londonu, Edinburgu in Dublinu.

Srbija, Novi Sad. Nekdanji frontman skupine Oasis Liam Gallagher. Foto: Tanjug/STA Arhiv Tanjug/STA

Srbija, Novi Sad.
Nekdanji frontman skupine Oasis Liam Gallagher.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

"Pištole so utihnile. Zvezde so se poravnale. Velikega čakanja je konec. Pridite in si oglejte. Ne bo televizijskega prenosa," so po več dneh namigovanj in ugibanj o ponovni združitvi sporočili Oasis in ob tem navedli podrobnosti o turneji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Skupina bo turnejo začela 4. julija 2025 na stadionu Principality v valižanski prestolnici Cardiff, nato pa bo odigrala šest koncertov v parku Heaton v domačem Manchestru.

Zatem bo 2. in 3. avgusta nastopila na londonskem stadionu Wembley, 8. in 9. avgusta na stadionu Murrayfield v škotski prestolnici Edinburgh, teden dni pozneje pa na stadionu Croke Park v Dublinu.

Kot so zapisali, bodo njihovi edini nastopi v Evropi prihodnje leto eni največjih koncertnih trenutkov z najbolj vročimi vstopnicami. "Načrtujemo, da bo koncert Oasis Live '25 pozneje prihodnje leto gostoval tudi na drugih celinah," so dodali.

Skupina Oasis, ki je zaslovela z uspešnicami, kot so Wonderwall, Don't Look Back In Anger ter Champagne Supernova, je bila ustanovljena leta 1991 v Manchestru. Razburjala je z javnimi prepiri med Liamom in Noelom, ki so dosegli vrhunec v Parizu na festivalu Rock en Seine leta 2009, ko je Liam razbil eno od Noelovih kitar. Brata nista nastopila skupaj od razhoda, še vedno pa v razprodanih dvoranah ločeno igrata uspešnice skupine Oasis.