Slovenija 7.10.2024 5:00

V Novi Gorici koncert ob 75-letnici Radia Koper in podelitev Ježkove nagrade

Nova Gorica, 7. oktobra - V Kulturnem domu Nova Gorica bo ob zaključku celoletnega praznovanja 75-letnice Radia Koper drevi slavnostni koncert, ki so ga naslovili Na kožo zapisane zgodbe. Pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla bo nastopil Big Band RTV Slovenija z gosti. V sklopu koncerta bodo podelili nagrado Franeta Milčinskega - Ježka.

Nova Gorica. Kulturni dom Nova Gorica. Foto: Marko Cencič/STA Arhiv STA

Nova Gorica.
Kulturni dom Nova Gorica.
Foto: Marko Cencič/STA
Arhiv STA

Slavnostni govornik bo predvidoma Matej Arčon, podpredsednik vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Na odru bodo ob Big Bandu RTV Slovenija nastopili Lara Jankovič, Marko Hatlak, Rudi Bučar in Iztok Mlakar.

Radio Koper je kot regionalni radijski program pomembna medijska institucija v primorski regiji. Pokriva širok spekter tematik, ki so relevantne za lokalno prebivalstvo - novice, kulturne dogodke, šport, izobraževalne vsebine, ponuja pa tudi razvedrilo.

V sklopu koncerta bo tudi podelili nagrado Franeta Milčinskega - Ježka. Nagrado bo že 26. podelila Radiotelevizija Slovenija z željo, da bi vzpodbudila izvirne dosežke in nagradila opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha, so sporočili z RTV Slovenija.

Za leto 2023 je Ježkovo nagrado prejel Tomaž Domicelj, za življenjsko delo pa posthumno Sašo Hribar.

Prireditev v Kulturnem domu Nova Gorica bo vodila Nataša Benčič, neposredni prenos pa bo mogoče spremljati na valovih Radia Koper ali v video prenosu na njihovi spletni strani.